Kanske kan vara gott med något som biter till lite särskilt nu när vi går in i "grillsäsongen", varför man nu inte kan grilla året runt, förvisso så är det fler och fler som insett att bara för att man grillar ute behöver man nödvändigtvis inte sitta ute i snö och kyla och äta, eller som här på Österlen, leriga åkrar och kyla. Hursomhelst ett litet harissarecept kan kanske komma till pass, gott bara som "sås" till, kanske en citron, en trevlig sallad och en god grillad colette kanske?
Harissa
250 gr färsk röd chili, alla frön utskrapade, gärna rostad
3 tsk malen kummin
3msk spiskummin
1 tsk svart kummin hel (valfritt)
4 vitlöksklyftor eller 1 king solo
100 gr piquillo peppar eller 1 stor röd paprika, rostad, skalad och fröfri
1 dessertsked tomatpure
1 dessertsked rödvinsvinäger
2 tsk rökt Spansk paprikapulver
6 tsk fin olivolja
Salt och peppar
Mixa i samma ordning som receptet är skriver, ha i ingredienserna lite i taget och låt dom mixas ihop ordentligt. Håller ett par veckor i kylen om man slår lite olivolja som ”lock”
Voila!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar